Ще останат ли заведения и плажове по морето безстопанствени?

Концесионери се оплакват, няма лекари за плажните ивици
29 апр 2020 19:37, Анисия Иванова
16
Ще останат ли заведения и плажове по морето безстопанствени?
Снимка: БГНЕС

Заради очертаващата се криза на туристи това лято много от плажовете вероятно ще останат безстопанствени, неохраняеми, а част от концесионерите и наемателите ще се откажат да стопанисват ивиците. Това каза наемателят на плажа в Обзор Кристиян Киров пред БТА.

По думите му наемателите на крайбрежните заведения също масово се отказвали да стопанисват обектите си това лято.

Още по темата

Концесионери и наематели на морски плажове у нас изпитват и сериозни затруднения с осигуряването на лекари по ивиците за предстоящия летния сезон, съобщи председателят на Асоциацията на концесионерите на морски плажове Иво Стефанов.

Той каза, че официално писмо с проблема, е изпратено до министъра на туризма Николина Ангелкова. В него от асоциацията настояват да бъдат облекчени условията по осигуряването на медици по ивиците.

Според бранша медицински екипи било почти невъзможно да бъдат намерени, тъй като всички лекари били заети в болниците заради пандемията. По Закон обаче от 1 юни плажовете трябвало да са обезпечени с лекари.

Утре на среща в министерството на туризма от Асоциацията ще поискат министерството да преразгледа и изискването 50 на сто от плажа за свободен достъп да се отмени поне за това лято. Причината е, че ако се въведе по-голямо отстояние между чадърите, те няма да има къде да се поставят освен върху площта, която според изискването на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие трябва да е за свободно разполагане на хавлии, кърпи, и други плажни принадлежности.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
man преди 4 години
Не съм забелязал безстопанствените плажове да са проблемни в Гърция, защо това да е проблем тук?
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В болници им 200 човека, пък тия лъжат, че всички лекари били заетиРаботата е, че болниците, като се преустроят в инфекциозни, гълтат легла и медици като ***
10
0
 
2
 
! Отговори
илф и петроф преди 4 години
Спасяването на давещите се, ще бъде работа на самите давещи се.
9
1
 
5
 
! Отговори
Вгз преди 4 години
Абе вие нормални ли сте бе?!?! Много са нагли! Всички лекари заети с 1500 случая от които 1200 се лекуват в домашни условия! Що за простотия? Защо не кажат миналата година колко болни от гри са се нуждаели от болнично лечение и колко са починали? Защото са в пъти повече!
8
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мутрите ако бяха учили сега можеше да са лекари на плажа а не прости концесионери.
7
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ми интересно има пандемия ама ще има сезон не те искат да вземат наемите. Народа който работи да си плати осигуровки, данаци,ток, вода, кабелни, не че българите ще дойдат на почивка всеки си е свободен кой където иска да отива даржавата се издържа от данаци осигуровки и т. н. Дайте да и вземем парите после да се оправят той народа е свикнал да му взимат всичко и той си малчи кротува, сезон нулев.
6
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те тия "концесионери" искат да сложат чадъри навсякъде и да продават сянка за 30 лв С такива "мерки" - ще търсят туристи, както Авгелкова търсеше дюни миналата година
5
3
 
18
 
! Отговори
сигурно преди 4 години
Лекарите ще лекуват по морето комари и мухи само !
4
3
 
44
 
! Отговори
2867 преди 4 години
Хайде, добавете още малко социализъм в този бранш. Предоставете на общините да стопанисват плажовете. После закрийте половината безсмислени хотели, а някои ще ги купят по-предпримчиви капиталисти за почивни домове на работниците си. Много ще бъдат съборени, а на тяхно място ще се появят кортове, детски площадки и паркове. Когато се освобадт от мутробарока и добият нормален вид нашите курорти, българите първи ще отидат на българския морски бряг.
3
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз утре тръгвам с мацката от Айтос, ще се разходим до Созопол и Несебър. Връщаме се в София след Гергьовден.На отиваме на КПП то пишем, че отиваме да видим родителите и, на връщане се прибираме у нас за работа ч.
2
6
 
21
 
! Отговори
az преди 4 години
В болници им 200 човека, пък тия лъжат, че всички лекари били заети. Е при такава наглост как да им отидеш на море? Газ към Гърция.
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха-ха.. Рано е още за сезон 2021 година.